3 gode grunde til at have en rejseforsikring

16. januar 2017

Vi danskere rejser som aldrig før. Som tidligere beskrevet her på graenselandsportal.dk, så har Københavns lufthavn sat ny rekord for antal rejsende i 2016. Udover det, så er der åbnet adskillige nye ruter, til fjerne egne af kloden. Dette vidner om, at rejselysten blandt danskere er større end nogensinde.

En stor del af vores planlægning og forventningsglæde, går da også til vores rejser væk fra hverdagens trummerum. Snart er sommerferien overstået, før man allerede har købt vinterferien til februar, hvor turen nu går til den sydlige halvkugle, på jagt efter en sol der kan give lidt mere farve, end den danske vintersol.

Men husker du at også, at have rejseforsikringen med i din planlægning? Vi giver dig her 3 gode grunde, til hvorfor det er en god idé at huske rejseforsikringen, når du skal ud at rejse.

1: Du er dækket hvis du bliver syg

Er der noget værre, end at blive syg på sin længe ventede ferie? Her havde man rigtig gået og glædet sig til sin tur til Thailand, og så ender det med, at man får en maveinfektion, af den ellers så lækre sværdfisk man spiste i går.

Desværre er ovenstående situation ikke særegen. Sygdomme som mave- og andre infektioner, er hovedårsagerne til ødelagte ferier. Værst er det dog, hvis du ikke har husket, at have rejseforsikringen i orden inden du rejser. Du skal selv finde behandling, finde frem til nærmeste skadestue eller sygehus, og regningen får du også selv lov til at betale.

Med en rejseforsikring i bagagen, så ringer du blot til din 24 timers alarmcentral. Her får du fat i en dansktalende medarbejder, der kan hjælpe i din nødsituation. I mange tilfælde kan du få besøg af en læge på din lokation, og dækning af udgifter til medicin, er som regel også inkluderet i policen. Under alle omstændigheder, så får du assistance til at finde behandling, og vigtigst af alt, du skal ikke selv betale for den behandling du modtager. Den klarer forsikringsselskabet.

Husk i øvrigt på, at ifølge den nye ferielov fra 2012, så har du ret til at få erstatningsferie, hvis du skulle være så uheldig, at blive syg under din ferie.

2: Du kan få erstatning hvis din bagage er forsinket

Har du også prøvet at stå ved bagagebåndet og vente på din kuffert, men den kommer aldrig. Sur start på ferien. Så står man dér uden badebukser, tandbørste og kamera. Men med en rejseforsikring behøver du ikke fortvivle, da du kan få erstatning for din bagage.

I din police vil du kunne se, hvor lang tid det kræves, før din bagage erklæres som forsinket. Det vil som regel være mellem 3-5 timer, men kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.

Er du dækket mod forsinket bagage, betyder det, at du kan gå ud og købe nyt tøj, og andre artikler – som du skal bruge på din ferie – på forsikringsselskabets regning. Du får dine penge refunderet igen, men husk at gem kvitteringen, og husk på, at det selvfølgelig skal være inden for rimelighedens grænser. Så ikke noget med at gå amok i den nærmeste Burberry butik.

3: Du er sikret mod tyveri eller røveri

Alt for mange danskere oplever desværre, at blive bestjålet når de er på ferie. Både via tricktyverier, men også mere voldelige overfald og røverier kan hænde.

En rejseforsikring er rigtig god at have, hvis det skulle ske for dig. Du får dine ting erstattet hvis de bliver stjålet, og hvis du har brug for det, så får du også assistance i form af krisehjælp, og psykologhjælp når du kommer hjem igen.

Selvom vi alle sammen håber, at vi ikke kommer til at bruge vores rejseforsikring, så giver den en tryghed, som er rar at have i baghovedet, når man rejser ud for at opleve verden. Vi vil jo alle sammen gerne vende trygt tilbage til Danmark, så vi kan fortælle vores venner og familier, om alle de oplevelser vi har erfaret. En rejseforsikring er med til at sikre, at du kan glæde dem du holder af, ved at vende hjem i god behold.

Vil du vide mere?

Hvis du er blevet overbevist om, at det er en god idé at købe en rejseforsikring, inden du skal ud at rejse næste gang, så se her. På RejseforsikringsGuiden.dk, kan du sammenligne priser på rejseforsikringer, og få flere gode råd til din næste rejse.