Få kulturelle oplevelser til særpris

14. maj 2016

Mini-guide: Sådan finder du vej til billige kulturelle oplevelser overalt i Danmark.

Danmark er et kulturelt land og mange danskere betegner sig selv om kulturelle. Vi valfarter til museer, udstillinger og gallerier i jagten på kultur og kunst. En genvej til nogle af de mange kulturelle oplevelser, er gennem de såkaldte ‘oplevelsesgaver’.

Oplevelsesgaver er gaver, som du kan købe både online og i butikker og fungerer typisk som gavekort, hvor du kan vælge imellem en række oplevelser. Nogle af de mest kendte udbydere af oplevelsesgaver er Smartbox, Bellevue Box og flere lignende.

Oven i dette er der kommet hjemmesiden find-oplevelsesgaver.dk, hvor du kan sammenligne priser og betingelser på oplevelsesgaverne fra alle udbydere. Dvs. hvis du eksempelvis vil købe en biograftur for to, som et gavekort kan du gå på find-oplevelsesgaver.dk og finde den bedste pris og de mest fordelagtige betingelser for dig, og derefter købe gaven der hvor du får mest for pengene.

Populære kulturelle tilbud

Blandt de mange tilbud inden for oplevelsesgaver, har vi her fundet nogle af de mere kulturelle af slagsen, som inspiration hvis du enten skal give en gave eller vil købe dig en genvej til en billigere kulturel oplevelse.

Gastronomiske oplevelser er populære hos de smagsbeviste danskere, og her kan oplevelserne typisk deles i to kategorier. Den første er direkte smagsoplevelser, såsom eksempelvis øl-, vin- eller whiskeysmagning. Altså oplevelser hvor du betaler, for at få lov til at nyde smagen med det samme. En anden kategori er de oplevelser, hvor du selv skal deltage i kreationen af smagen. Det er eksempelvis madkurser med et bestemt tema, det kunne være italiensk mad eller lær at lave sushi. Vi danskere elsker god mad, så derfor er disse oplevelser inden for den kulturelle genre meget populære.

I en helt anden ende af skalaen kan du eksempelvis komme på rundvisning i Horsens nedlagte statsfængsel og opleve en snert af livet inden for murene eller tage på guidet tur med en hjemløs i Københavns gader. Muligvis ikke de mest finkulturelle tilbud, men stadig oplevelser, som du sandsynligvis ikke glemmer lige med det samme.

Også tv er en mulighed? Se på peoplestv.nu.

Rabatter på den traditionelle kultur og kunst

I den mere traditionelle kultur finder vi de klassiske oplevelser som skuespil og museer, også her kan du faktisk finde rabatter og særpriser. De er dog ofte betinget af, at du besøger stederne mere en én gang om året.

Hos Det Kongelige Teater kan du købe et abonnement, som giver dig faste pladser og adgang til at købe billetter til de meget efterspurgte forestillinger og opsætninger før det offentlige salg. Læs også mere om andre rabatter hos Det Kongelige Teater her: kglteater.dk.

Et af Danmarks mest populære og besøgte museer er Louisiana, nord for København. Også hos Louisiana er det muligt at få rabatter på billetter og andre fordele, ved køb at et såkaldt Klubkort. Klubkortet giver dig blandt andet fri entré i et år, plus en person, samt rabat i café og butik. Læs mere om Louisianas klubkort her: louisiana.dk.