Top 3: De mest populære fodboldrejser

16. maj 2016

Rejseguiden VisitFootball.dk har gennem en analyse fra marts 2016 kortlagt de mest populære fodboldrejser hos danskerne. Læs her, hvilke tre klubber, som er de mest populære.

At tage på fodboldrejser til udlandet er en populære rejseform blandt danskerne. Vi rejser enten med vores venner og får en par øl på fodboldturen eller med familien, for at lave vores børn opleve de store europæiske fodboldstadion og verdensstjerner live.

I VisitFootball.dks analyse præsenteres de mest populære fodboldklubber at rejse til fra Danmark. Herunder får en top tre og en miniguide til hver klub.

1. FC Barcelona

FC Barcelona er nummer ét på listen over de mest populære fodboldklubber, at rejse til og opleve live på hjemmebanen Camp Nou. Klubben fra den catalanske hovedstad er en af de mest populære fodboldklubber i verden og har netop vundet det spanske mesterskab for sæson 2015/16.

Kombinationen mellem et af verdens bedste fodboldklubber og selve byen Barcelona, er stærk i forhold til at lokke turister til. Verdensstjerner som Messi, Neymar og Suárez på fodboldbanen, Europa største fodboldstadion Camp Nou med plads til 99.000 tilskuere og så en storby med alt hvad der hører til at sydeuropæisk klima og kultur – en cocktail de fleste gerne vil opleve.

Fra Danmark er det yderligere relativt billigt at flyve til Barcelona, da flere lavprisselskaber er på ruten, hvilket kun lokker ekstra mange fodboldturister fra Danmark til Barcelona.

2. Liverpool FC

Liverpool FC har ikke vundet det engelske mesterskab siden 1989, men alligevel er klubben populær som aldrig før. Dette skyldes flere ting. Klubben har opnået en nærmest mytisk status i fodboldverdenen og bliver af mange fodboldfans (uanset tilhørsforhold), som en sympatisk klub. Storhedstiden var i 1970’erne og 1980’erne på fodboldbanen. I 80’erne var klubbens fans involveret i to tragiske begivenheder som kostede menneskeliv, Heysel i 1985 og Hillsborough i 1989.

Læs alt om fodboldrejser til Liverpool.

Anfield Road, Liverpool FC’s berømte hjemmebane er kendt for den unikke stemning som hersker på stadion og især den ene endetribune, The Kop, som måske er den mest berømte tribune i verden, er kendt for sine syngende fans. Før Liverpools kampe synger hele Anfield Road “You’ll Never Walk Alone” – en oplevelse som tiltrækker mange fodboldturister til det nordengelske også fra Danmark.

dktid.dk

3. Real Madrid

Den kongelige fodboldklub fra Spaniens hovedstad Madrid, er nummer tre på listen over danskernes mest populære fodboldrejsemål. Og ikke uden grund. Klubben er blandt de allerstørste i verden og hjemmebanen Santiago Bernabéu med plads til godt 81.000 tilskuere er udsolgt til stort set hver eneste kamp. Mange fodboldturister tager turen til Madrid for at opleve de mange verdensstjerner på fodboldbanen, men også for det milde spanske klima og storbyen Madrid.

Real Madrid har vundet alt hvad der er værd at vinde i fodboldens verden og har rekorden i Champions League med flest titler. I skrivende stund har klubben vundet Champions League ikke mindre en 10 gange og er i dette års Champions League finale med lokalrivalerne fra Atletico Madrid. En finale som spilles lørdag d. 28. maj på San Siro i Milano.