Københavns Lufthavn skaber vækst i Danmark

10. august 2016

1,7 milliarder kroner – så meget bidrager Københavns Lufthavne (CPH) til Danmarks BNP ifølge ny rapport fra DAMVAD Analytics.

2016 har indtil videre været et godt år for CPH, i en netop offentligtgjort pressemeddelelse skriver lufthavnen, “13,7 mio. passagerer rejste gennem Københavns Lufthavn i første halvår af 2016, en markant vækst på 11,0%. Siden første halvår 2015 er der åbnet 40 nye ruter, hvoraf de 19 er til nye destinationer.

På vej mod rekordår

Københavns Lufthavn har haft det bedste halvår nogensinde, hele 13.704.859 passagerer har været gennem CPH i de første seks måneder af 2016, hvilket er en stigning på 11 % sammenlignet med første halvår af 2015.

“Den kraftige vækst afspejler Danmarks forbedrede tilgængelighed, som ikke bare gavner alle danskere, men også udenlandske turister og forretningsrejsende. Det er et af vores hovedfokusområder i CPH, og vi er begejstrede for, at vores strategi om at forbedre tilgængeligheden til Danmark bærer frugt,” forklarer Thomas Woldbye, admin. direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Masser af nye ruter

Hele 40 nye ruter er åbnet det seneste år i Københavns Lufthavn, heraf er 19 til nye destinationer. Dermed har danskerne endnu flere muligheder for at komme ud i verden fra København. Det drejer sig eksempelvis om ruter til Boston, Sofia, Skopje og Yekaterinburg, samt nye flyselskaber til eksisterende destinationer som Rom, Madrid og Istanbul. Derudover nogle nye sommerruter til feriedestinationer.

“Vi har de senere år arbejdet hårdt på at få tiltrukket nye ruter til København. Nye ruter åbner verden for danskerne, men tiltrækker i højere grad folk fra resten af verden. Turister og forretningsrejsende er med til at øge indtjeningen i turistbranchen i hele Danmark og er dermed med til at skabe vækst og nye arbejdspladser i Danmark,” uddyber Thomas Woldbye.

1,7 mia. korner ekstra til Danmarks BNP

DAMVAD Analytics’ rapport viser, at væksten i Københavns Lufthavne fra 2005 til 2015 har bidraget til et øget BNP med ca. 31 mia. kroner. Det seneste halve års fremgang i Københavns Lufthavn har skabt vækst og arbejdspladser i samfundet til en værdi af ca. DKK 1,7 mia.

“1,7 mia. kr. er et ganske væsentligt ekstra bidrag fra Københavns Lufthavn til Danmarks velstand. Derfor arbejder vi også fokuseret på at skaffe endnu flere ruter og dermed mere tilgængelighed og vækst til gavn for hele Danmark,” forklarer Thomas Woldbye.