Så nemt er det at få kompensation for flyforsinkelse

25. august 2016

Det er nemmere at få kompensation for flyforsinkelse end man skulle tro. Ser her hvordan du gør.

Har du været ude og rejse inden for de sidste tre år, og har dit fly enten været forsinket, overbooket eller helt aflyst? Så har du muligvis ret til kompensation. Se hvordan du kan få op til 4.465 kr. i kompensation.

Du kan få kompensation efter EU-forordning 261/2004, men før du har ret til kompensation skal nogle bestemte betingelser være opfyldt. Gennemgå disse spørgsmål og se om du har ret til kompensation.

Hvor længe var dit fly forsinket?

Når du skal finde ud af om du har ret til kompensation for et forsinket fly, er reglerne faktisk meget enkle. Dit fly skal være forsinket 3 timer eller mere, før du har ret til kompensation. Det betyder altså at hvis du fly var mindre end 3 timer forsinket, har du ikke ret til nogen kompensation. Reglerne er her meget klare og det kan ikke betale sig at forsøge at få kompensation, hvis ikke dit fly har været forsinket minimum 3 timer.

Var dit fly overbooket eller aflyst?

En anden situation kan være hvis dit fly enten har været overbooket og du dermed ikke kom med det fly, som du havde købt billet til, eller hvis dit fly var helt aflyst. I begge tilfælde vil langt de fleste flyselskaber naturligt nok tilbyde dig at komme med et alternativt fly. Men du kan stadig have ret til kompensation, selvom du altså får plads på et andet fly.

Reglerne er meget klare omkring kompensation ved aflysning eller overbooking. Du kan nemlig også få kompensation i disse tilfælde, dog skal du være opmærksom på at kompensationen halveres i tilfælde af:

– Rejser under 1.500 km: Dit fly ankommer inden for 2 timer
– Rejser inden for EU mellem 1.500-3.500 km: Dit fly ankommer inden for 3 timer
– Rejser over 3.500 km: Dit fly ankommer inden for 4 timer

Bemærk at retten til kompensation kan bortfald ved usædvanlige omstændigheder, som hverken kunne undgås eller forudses.

Hvor gik rejsen fra og til?

Det er også afgørende hvor du er fløjet fra og til. Da kompensationsretten hører under EU-lovgivning, gælder den kun således:

– Fly fra EU-land til et andet EU-land: Altid ret til kompensation.
– Fly fra ikke-EU-land til EU-land: Ret til kompensation såfremt at flyselskabet er fra EU.
– Fly fra ikke-EU -land til andet ikke-EU-land: Aldrig ret til kompensation.

Hvor meget kan du få i kompensation?

Selve beløbet du kan få i kompensation afhænger af hvor langt du rejser. Hvis du under gennemgang af de foregående spørgsmål kan konstatere at du har ret til kompensation, kan du beregne din kompensation ud fra følgende:

– Rejser under 1.500 km: 1.860 kr.
– Rejser mellem 1.500-3.500 km: 2.975 kr.
– Rejser over 3.500 km: 4.465 kr.

Du kan altså maksimalt opnå en kompensation på 4.465 kr., såfremt alle betingelser er opfyldt.

Hvordan får du kompensation?

Den nemmeste måde at få kompensation for flyforsinkelse på, er ved at benytte et specialiseret selskab som har 100% styr på både dine rettigheder og juraen. Et sådan selskab er Flyhjælp.dk, som har vundet hele 92% af de sager, som de har startet for kunder mod flyselskaber.

Lige nu kan få 10% rabat på Flyhjælp.dks salær ved at bruge rabatkoden “graenselandsportal.dk” i kommentarerfeltet når du opretter din sag her: Start sag.