5 af historiens bedste fodbold bets

Hvad får så mange mennesker til at spille på sportsresultater?

Det måske indlysende svar er vel, at det booster brugernes involvering. Med andre ord, hvis du oddser på dit ynglingshold, har du helt håndgribeligt noget på spil, hvilken øger både spændingen og intensiteten.

Held og tilfældigheder bliver ofte forbundet med gambling. De færreste vil da også påstå, at sådanne faktorer slet ikke spiller ind. Fordi når alt kommer til alt, har du vel begrænset kontrol over, hvordan dit holds spillere præsterer på banen i den afgørende kamp.

Men selvom du ikke kan kontrollere selve spillets gang, kan du vel kontrollere din egen evne til at forudsige de mest sandsynlige udfald.

Dette er i sig selv et spil, og i dette spil er din dømmekraft det absolutte midtpunkt.
Hvor godt kan du forudsige spillets gang? Har du taget højde for holdenes indbyrdes styrker og svagheder? Har du overset nogle detaljer?

Historisk set har vi ser nogle fantastiske og statistik-trodsende odds blive placeret. Se med nedenfor, hvor vi har samlet en liste over nogle af de allerbedste.

De usandsynlige udfald

Nummer 1: En storm hærgede England en dag tilbage i 2010 og afbrød alle Premier League-kampe. Så i stedet placerede en engelsk mand adskillige væddemål på hold som Espanyol, Fiorentina, Valencia, Port, Barcelona og AC Milan. Det fortryder han næppe den dag i dag. Fordi for det, der svarer til 346,45 kroner, fik han 1 million tilbage.

Nummer 2: I 1999 fik en Manchester United-fan for sine 21,66 kroner hele 1,35 millioner kroner tilbage. Han forudså blandt andet at United ville blive Champions League-mestre. Den ville naturligvis ikke gå i år, eftersom at United ikke er med i Champions League. Men til sammenligning kan du i år for eksempel oddse på danmarks egen FC København. Bet365, en side der tilbyder sports betting samt betting tips, giver dig i så fald dine penge ikke mindre end 1001 gange tilbage, hvis de vinder Champions League.

Nummer 3: Ville du vædde penge på, at Manchester City spiller lige mod Arsenal, at Wolves slår Chelsea, at Liverpool taber mod Blackburn, og at Barcelona mod Bilbao ender uafgjort? Det var der lige præcis en mand, som gjorde. For sine 21,66 hårdttjente kroner fik han i omegnen af 2,3 millioner tilbage.

Nummer 4: Med 14 rigtige resultater fik en mand omkring 4,3 millioner kroner tilbage for de 2,60 kroner, han havde satset. Blandt forudsigelserne var blandt andet alle top 5-holdene i Premier League, de 3 vindere i den skotske liga og Bayern München som vindere af Champions League.

Nummer 5: Dette er en af de helt store: En anonym mand væddede i 2011 på 19 forskellige kampe. Han spillede for det, der svarer til 7,36 kroner. Han indløst et ubegribeligt beløb på lige over 5 millioner kroner.

Mere end bare et spil?

Så er sportsodds blot tilfældigheder?

Det er vel svært at benægte, at alle disse mennesker var utrolig heldige. Men mon ikke, at de også formåede at øge deres chancer ved at analysere spillet og holdene?

Væddemål nummer 2 og 3 tilhører faktisk den samme mand.

Det synes at give mening, at vi kan blive bedre til at tage hensyn til og forudsige ukendte faktorer. På den måde ligner det vel langt hen ad vejen, hvad vi gør på daglig basis:

Vi analyserer vores omgivelser i forsøget på at skabe sammenhæng og stabilitet i en tilværelse, som har mange ukendte faktorer.