Her er 3 scenarier, du kan forvente i Danmarks EM semifinale mod Holland

16. december 2016

EM HÅNDBOLD: Onsdag den 14. december formåede Danmarks kvindelandshold at spille sig i semifinalen ved EM i Sverige, da de slog Rumænien med 21-17. 

Oven på den flotte sejr var der både jubel og glædestårer blandt de danske håndbold-ladies, der skal møde Holland i semifinalen. I den anden semifinale tørner de forsvarende EM mestre fra Norge derimod sammen med Frankrig, der vandt OL sølv tilbage i august 2016.

EM semifinalerne spilles fredag den 16. december, og som opvarmning til kampen mellem Danmark og Holland, kommer vi her med 3 bud på scenarier, der kan komme til at ske i det kommende topopgør.

1. Holland vinder semifinalen

Hvis man kigger på oddsene hos bet365, kan man se at Holland forud for semifinalen er favoritter til at vinde mod Danmark, med odds 1.85.
 
De hollandske håndboldkvinder har alt i alt spillet suverænt ved EM 2016. Selvom de ikke fik den bedste start på turneringen, da de tabte 27-30 til Tyskland i deres åbningskamp, valgte de efterfølgende at slå igen og har vundet alle deres resterende kampe.

Det er første gang, at Holland er kommet i kvindernes EM semifinale, og derfor vil spillerne, der trænes af danske Helle Thomsen, være meget oplagte på at få fingrene i en finaleplads. De kommer til at give de danske håndboldkvinder kamp til stregen – især stjernespilleren, Estavana Polman, kommer til at volde problemer i offensiven.

2. Kampen ender uafgjort, og holdene skal i forlænget spilletid

Hvis semifinalen mellem Danmark og Holland ender uafgjort efter 60 minutters spilletid, giver det odds 8.00. Selvom oddset for dette scenarie er forholdsvist højt, er et uafgjort resultat mellem de to hold bestemt ikke umuligt!

De fleste håndboldeksperter forudser, at kampen mellem hollænderne og danskerne bliver utrolig tæt – nøjagtig lige som opgøret mellem Danmark og Rusland, der endte 26-26, og kampen mellem Holland og Frankrig den 8. december, der endte med en sejr på 18-17 til Holland kun i sidste øjeblik.

Sådan er det, når topholdene møder hinanden. Det ender – som regel – altid i en ren gyser, der afgøres i de sidste sekunder.

3. Danmark vinder semifinalen

Hvis Klavs Bruun Jørgensen og de danske kvindetropper vinder mod hollænderne, kan man hente odds 2.50. Selvom oddsene taler i Hollands favør, betyder dette under ingen omstændigheder, at Danmark ikke kan vinde semifinalen.

I denne EM turnering har de danske håndboldkvinder nemlig bevist, hvor stor en fighter spirit, de har på holdet, og hvor meget de vil i den finale, hvilket de ikke har været siden 2004. 

En stor ros skal også gå til landstræner Klavs Bruun Jørgensen, der trods meget modgang har gjort et kæmpe stykke arbejde for at skabe varierede taktikker, en meget offensiv og hårdtkæmpende defensiv, og ikke mindst stor tiltro til de danske landsholdskvinder. 

Som TV2’s håndboldkommentator, Bent Nyegaard, siger det, har han “giver spillerne mod og tro på, at tingene kan lade sig gøre…Den tillid, som han giver Anne Mette Hansen og Mette Tranborg i angrebet, er helt fantastisk, og de gør det godt, fordi de føler sig trygge.”