3 gode råd til din Thailand-rejse

6. november 2017

I denne artikel vil jeg komme med en række gode råd til dig, der skal ud på din første rejse til Thailand. Jeg havde selv denne fornøjelse for et par måneder siden, hvor turen for første gang for mit vedkommende gik mod det populære feriemål i Sydøstasien.

Af Kristoffer Føns

Du kan læse mere om min rejse til Thailand på Rejsekris.dk og hvis du vil have hjælp til at booke din egen rejse til Thailand henviser jeg til Thailand-eksperterne hos Unique Travel.

Rejsen starter i flyet

Husk for guds skyld at pakke en lille rejsetaske til din flyvetur. Det er en lang tur og den kan godt være hård, hvis du f.eks. flyver om natten og endda skal mellemlande, hvilket man skal på mange af de billigste rejser til Bangkok. Det er en god idé at have lange, behagelige bukser og en trøje med, da det godt kan blive koldt ombord på sådan et kæmpe fly.

Et smart hack er at følge med på flyselskabets hjemmeside, hvor man kan vælge sit sæde. Det er ikke sikkert, at det er muligt hos alle flyselskaber, men f.eks. hos Qatar Airways kan man følge med i, hvilke pladser der er optagede og så et par timer inden afrejse vælge en plads på en række, hvor der ikke sidder andre.

På den måde kan man ligge ned og nemmere sove.

Vær smart i Bangkok

De fleste danskeres rejse til Thailand starter i hovedstaden Bangkok – og det med god grund, for det er virkelig en spændende by med masser at se og lave. Men man bør også lige tænke sig om; det her er altså ikke Stockholm – det er Asien og når man kommer som bleg turist lugter de lokale penge med det samme.

I særdeleshed taxa-chaufførerne vil forsøge at snyde dig og tage meget dyrere priser end du egentlig burde betale.

I Bangkok er der en taxalov, der siger at chaufførerne kun må køre med taxameter og ikke aftale fast pris, men 50% af chaufførerne vil altid forsøge at aftale en fast pris – og den er aldrig nogensinde til din fordel.

Generelt er det en meget god idé lige at læse op på de mest almindelige scams i Thailand.

Køb transfer lokalt og spar penge

Men en rejse i Thailand er jo meget mere end Bangkok og noget af det fantastiske ved Thailand er da også, at der er så mange forskellige øer og områder, hvor man nemt kan komme til.

Man kan godt booke transfer fra ø til ø hjemmefra på sider som Get Your Guide og Viator, men traditionelt er det altså langt billigere at booke transporten, når man er fremme på destinationen.

Det giver naturligvis noget sikkerhed at man har booket på en platform, hvor man kan læse anmeldelser, men hvis du vil have den billigste pris, så er det altså bedst at vente til du er på destinationen. Fordelen er så også, at du kan vælge at blive lidt længere i et område, hvis du bliver vild med det.

God tur!