Her er de 5 finalister til Årets Bil i Danmark 2019

19. november 2018

Årets Bil i Danmark 2019 kåres den 23. januar 2019 af Motorjournalisternes Klub i Danmark. Her har vi samlet de fem finalister.

I oktober 2018 blev et felt af 23 nominerede nye personbiler reduceret til fem biler i finalen.

De 23 nominerede biler var: Audi A6, Citroën Berlingo/Peugeot Rifter, Citroën C5 Aircross, Dacia Duster, DS 7 Crossback, Ford Focus, Honda CR-V, Hyundai Kona Electric, Jaguar E-Pace og I-Pace, Jeep Compass, Kia Ceed, Mitsubishi Eclipse Crosss og Outlander, Nissan Leaf, Peugeot 508, Skoda Karoq, Subaru Impreza, Toyota Prius Plug-in, Volvo XC40 og V60, VW T-Roc og Touareg.

De fem finalister 2019

Efter to dages testkørsel af motor-journalister som udgør juryen i Motorjournalisternes Klub i Danmark, blev følgende fem biler udvalgt til finalen i Årets Bil i Danmark 2019:

  • Hyundai Kona Electric
  • Jaguar I-Pace
  • Peugeot 508
  • Kia Ceed
  • Ford Focus

Historiske vindere af Årets Bil i Danmark

Årets Bil i Danmark kåres hver år af Motorjournalisternes Klub i Danmark. Kåringen fandt sted første gang i 1964, hvor vinderen var en Rover P6. Siden da er Årets Bil i Danmark kåret fast hvert år, seneste vinder i 2018 var SEAT Arona.


Rover P6, vinder af Årets Bil i Denmark 1964.

Flest sejre i Årets Bil Danmark 1964-2018

Efter bilmærke
1. Fiat (9 sejre)
2. Ford (7 sejre)
3. Opel (6 sejre)

Efter moderkoncern
1. Volkswagen (12 sejre)
2. Fiat (11 sejre)
3. PSA Peugeot Citroën (10 sejre)

Efter land
1. Tyskland (13 sejre)
2. USA/Frankrig (12 sejre)
3. Italien (11 sejre)

Gør din bil til årets bil

At gøre din egen bil til årets bil kan være lidt af en udfordring, men med hjælp på vej fra www.bildelebutik.dk, finder du ihvertfald altid hurtigt og nemt de rigtige reservedele til lige præcis din bil. Når du køber reservedele selv, er det vigtigt at være meget opmærksom på at få præcis de dele som passer til din bil, dvs. du skal have styr på mærke, model og årgang, ellers risikerer du at de reservedele du køber ikke passer til din bil.