Der er fremtid i sportsbetting- vil du vædde på det?

Væddemål på sport er populært. Ifølge tal fra de danske spillemyndigheder stod sportsvæddemålene i 2017 for 25% af spilmarkedet, og danskerne spillede for over 2,3 millioner kroner.

Men som med alle brancher i rivende udvikling er der rift om markedsandelene, og spiludbyderne skal derfor hele tiden være klar med nye ideer. I denne artikel ser vi derfor på, hvordan fremtidens forretning for udbydere af sportsbetting ser ud.

Teknologi vinder indpas i sportsbettingindustrien

Når man taler online gambling, kommer man ikke udenom, at teknologien er en af de største og vigtigste konkurrenceparametre. Og den er allerede i rivende udvikling. En af de teknologier som spås en stor fremtid inden for sportsbetting er blockchainteknologi og kryptovaluta. Fordelene her er, at spillerne ved at bruge kryptovaluta gør det nemmere at spille og få udbetalt gevinster. Desuden er kryptovaluta både mere sikkert end andre betalingsmetoder ligesom det potentielt kan fjerne behovet for bettingafgifter.

Der er også en yderligere udvikling af virtuel virkelighed, hvor spillere kan spille på fantasisportsgrene, som finder sted i virtuelle rum. Det betyder adgang til væddemål 24/7, hvor algoritmer bestemmer udfaldet af sportsbegivenhederne. Herudover får spillerne fordele ved, at arrangementerne aldrig bliver aflyst samt at der ikke vil finde matchfixing sted.

Liberalisering af det amerikanske marked

En af de andre store muligheder for udbydere af sportsbetting er liberalisering af markeder rundt omkring i verden. Rent faktisk foregår en af de mest banebrydende af slagsen i øjeblikket i USA. På nuværende tidspunkt udbyder flere sportsbettingudbydere spil på sport, hvor det er muligt for mange europæiske og danske gamblere at indgå væddemål på amerikanske sportsgrene. Således kunne man for eksempel spille på Los Angeles Lakers i den amerikanske basketballliga NBA, som tog imod Phoenix Suns hjemme på Staples Center den 28. januar til odds 1.29 for en hjemmebanesejr.

Men indgå lignende væddemål har de fleste amerikanere ikke kunnet gøre længe. I 1992 vedtog det amerikanske senat nemlig en ny lov, som forbød alle former for sportsbetting over hele landet. I maj 2018 blev denne lov dog ophævet, så nu har halvdelen af USA’s 50 stater enten legaliseret sportsbetting eller har stillet lovforslag om at tillade det.

Det forventes at 32 stater liberaliserer lovene i løbet af de næste 5 år, hvilket åbner op for et kæmpe marked for udbydere af sportsbetting. Alene inden for E-sport anslås det at der i 2020 vil blive spillet for omkring 23,5 milliarder dollars. Det amerikanske sportsmarked er attraktivt, fordi der dels er en stor befolkning, og dels fordi amerikanerne er meget entusiastiske omkring deres sport.

Superbowl, den årlige finale i amerikansk fodbold, trækker næsten 112 millioner mennesker til skærmen . Men også golf, motorsport, ishockey og tennis er sportsgrene, som er umådeligt populære og trækker mange tilskuere.

Lægger man disse to gigantiske udviklinger sammen giver det et næsten uoverskueligt potentiale for fremtidens sportsbettingudbydere, så der er ingen undskyldning for ikke at forsøge at udnytte det.