Her er de bedste tips til billeje i Danmark

14. maj 2019

Der er penge at spare, hvis du inden ferien bruger lidt tid på at researche billudlejning. Og hvis du ikke har tid til det, giver vi dig her de bedste tips til den bedste billeje.

Bilferier og roadtrips er stadigt nogle af de mest populære former for ferier. Bilen giver en frihed til at køre, hvor du vil, og når du vil, og i så lille et land i Danmark med god infrastruktur, er det nemt og hurtigt at komme rundt. Men selvom danskerne er glade for at køre i bil, er det ikke alle som ejer deres egen bil. Det betyder nu ikke så meget, for i dag er det både billigt og nemt at leje en bil i Danmark. Der findes i dag sider på nettet, som sammenligner de forskellige biludlejningsfirmaer i verden. På den måde er du sikret de laveste priser, fri kilometer på de fleste biler, og du behøver ikke bekymre dig om skjulte skatter og gebyrer eller ekstra forsikringer.

Valg af lejebil

Det er en god idé at overveje, hvad du skal bruge bilen til. Hvis du for eksempel rejser sammen med børn, vil du måske leje en større bil, så der er plads til både legetøj i bagagen og på bagsædet. Hvis du er alene eller gerne vil spare penge på benzin og billeje, så find en lille model. Igen kan det være en fordel hjemmefra at reservere bilen, så du er sikker på, at der en bil, som passer til dine behov.

Når du lejer på forhånd, har du også en langt bedre chance for at finde billigere biludlejning. Hvis du bruger en af de troværdige bookingmaskiner, finder du et bredt udvalg af mærker fra små biler, minibusser og varevogne til store luksusbiler som Mercedes og Porche. Måske vil du også gerne have en miljøvenlig bil. Der findes adskillige bilfirmaer, som tilbyder elbiler til en rimelig pris. Og sidst men ikke mindst skal du overveje, om du får brug for automatgear eller ekstraudstyr såsom GPS.

Afhentning og aflevering

Du skal også overveje, hvor du gerne vil hente bilen. Måske skal du bo i en storby et par nætter, og så er det måske nemmere at tage tog, bus eller metro til byen og så hente den et sted der. Det kan også spare dig for en eller flere dages leje. Nogle gange pålægger biludlejningsfirmaerne også et ekstra gebyr på afhentning i lufthavnen. Tjek også hvad din egen personlige forsikring dækker, og læs igennem hvad standardforsikringen hos biludlejningen dækker, så du ikke bliver fristet til at købe ekstra forsikringer, du allerede er dækket af. Sørg også for at tjekke for eventuelle skader eller mangler, inden du kører fra udlejningen og tag eventuelt et billede, så du kan dokumentere bilens stand ved afhentning.

Når du afleverer bilen, skal du huske at fylde tanken op med mindre, at lejekontrakten siger noget andet. Husk at benzintanke i nærheden af lufthavnen ofte er dyrere, så det kan betale sig at vælge en lidt længere væk. Det er også vigtigt, at du er punktlig med at overholde afleveringsfristen, da selv små forsinkelser kan koste dig dyrt. Mens du er på afleveringsstedet, skal du sikre dig, at du har husket alle personlige ejendele, samt at medarbejderne tjekker bilen og skriver under på, at den er leveret i fejlfri stand. Og sidst, men ikke mindst, skal du sørge for at få afregnet skyldige beløb eller sat tilgodehavender ind på din konto.

Loyalitetsprogrammer kan være en fordel

Hvis du ofte lejer bil, kan det være en fordel at tilmelde sig et såkaldt loyalitetsprogram. Mange biludlejningsfimaer tilbyder disse programmer. Nogle tilbyder for eksempel deres regelmæssige kunder et gratis og prisvindende loyalitetsprogram. Kunderne slipper nogle steder for eksempel for både kø og papirarbejde, når de henter bilen, og det koster ikke noget at betale for at få to chauffører på lejekontrakten, ligesom der gives rabat på barnesæder.

Og kunder, som ofte lejer biler, kan blive opgraderet til medlemskaber, som udløser endnu flere fordele.
Husk at rigtigt mange ting i dag kan ordnes online via billeje-bookingsiderne, og at det udover at være nemmere ofte kan spare dig for en række gebyrer.