De ultimative road trips

14. august 2019

Vind i håret, yndlingsplaylisten på repeat, bedstevennen eller kæresten i førersædet og kun håbet om et spændende eventyr forude. Road trips er og har altid været utroligt populære hos folk, der søger væk fra dagligdagens trummerum og søger ud på de åbne vidder for at opleve friheden i at køre bekymringsfrit gennem et ukendt land.

Hvert år tager tusindvis af unge mennesker et sabbatår efter gymnasiet eller universitet – de pakker rygsækken og drager ud på eventyr i den store hvide verden. Man kan tage på road trip over hele verden, men de mest populære ture går til Asien, New Zealand, Australien, og USA – lande der er perfekte til en god road trip.

Nogle lande er nemlig som skabte til road trips, og uanset hvor du er henne i dit liv, så er der en road trip til dig. Hæng godt fast, mens vi guider dig igennem de bedste lande, byer og stater, som du kan køre tynde under dine din næste road trips. Du vil finde fantastiske tips, tricks og forslag til steder, du bare ikke må misse.

De fleste af de lande og kontinenter, vi nævner i denne artikel, er enorme, og vidt forskellige alt efter hvilken region, du vælger at besøge. Derfor skal det indledningsvis siges, at vi kun kan nå at skrabe i overfladen – men forhåbentligt er det nok til at vække din nysgerrighed og din rejselyst, så du får lyst til selv at undersøge områderne nærmere.

Hvis du er i tvivl om noget, er det altid en god idé at alliere sig med et erfarent rejseselskab som for eksempel Kilroy Travels. Slutteligt skal vi tilføje, at det er anbefalelsesværdigt at anskaffe sig en god rejseforsikring inden afgang.

Asien

Asien er et kontinent med enormt mange muligheder, og det kan være svært at vælge, hvor man skal tage hen for at få det hele med. Noget, der er værd at notere sig, og som kan have indflydelse på destinationen, er, at det oftest kun er muligt at få en måneds visum til de forskellige asiatiske lande. Uanset hvor i Asien du tager hen, er der dog garanti for at opleve ældgamle og særdeles smukke kulturer og religiøse skatte.

Der er derudover god mad og fantastiske omgivelser. De asiatiske folkeslag er som regel meget imødekommende og venlige. Hvis du overvejer en tur til Asien, er mulighederne som sagt mange, og i et par gode venners selskab kan du besøge alt lige fra Thailand til Vietnam og Kina til Japan. Der er meget forskellige prisklasser i de forskellige lande, og hvis budgettet har noget at sige, så er lande som Thailand, Laos, Vietnam, Indonesien og Cambodia relativt billige destinationer.

Generelt set er maden i Asien helt i top på lækkerhedsbarometeret, seværdighederne er fantastiske, og tempoet er helt i bund. Er du til surfing og anden vandsport kan Indonesien og især Bali helt klart anbefales, og er du mere til jungle og bjerge, så er Vietnam og Thailand et godt bud.

Australien

Et andet virkelig berejst land, som er helt perfekt til road trips, er Australien. Det er et sted, der har det hele lige fra fantastiske bjergkæder til åndeløst smukke strande, og tørre spændende ørkener. På trods af landets relativt lille indbyggertal, så er Australien et kæmpe stort land med masser at byde på. Uanset hvilken rute du tager rundt i i landet, så er du sikker på at møde en masse små byer på vej til de større.

De små australske byer er som regel enormt charmerende, og indbyggerne, der lever der, er om end muligt endnu mere charmerede. Faktisk så er det virkelig let at få lokale venner, og det eneste, du skal gøre, er at gå ind på den lokale pub (du er sikker på at finde en) og fortælle dem, at du er udlænding, der er på gennemrejse i Australien. Før du ved af det, er du i gang med at sluge en tallerken lokalt fanget fish and chips, og du bliver hurtigt inviteret med til en af deres yndlingsbeskæftigelser på pubben – the pokies.

De små byer i Australien kan byde på en masse gode stunder, og du må ikke misse de små stop på vej til de store attraktioner. Men lad os se på hvordan vi så kan komme rundt i dette vidunderlige land kaldet Oz.

Planlægningen

Der er et par forskellige måder, hvorpå du kan gennemføre en road trip – og der er som altid nogle bestemte ting, man skal være opmærksom på. Nogle backpackere køber en bil eller campervan af andre rejsende, der snart skal videre og ikke længere har brug for bilen, og nogle lejer en bil eller campervan hos for eksempel Wicked Travels eller Jucy Rentals. Disse er kun i Australien, og hvis du planlægger et road trip til andre destinationer, som for eksempel USA eller New Zealand, skal du have fat i nogle andre selskaber.

En campervan er et smart valg, fordi de ofte kommer med både senge, køkken, vask, madlavningsgrej og stole, hvilket gør, at du slipper for at skulle bruge penge på et værelse. En campervan gør også, at du og dine venner kan campere næsten overalt – der er ikke noget bedre end at slå lejr ved havet og vågne op til fuglesang og bølgeskvulp.
Campervans giver jer generelt en helt anden form for frihed, som I ikke ville kunne opleve på anden vis, og især i lande med store afstand mellem tingene, som USA og Australien, er det rart at kunne klare sig selv.

Det er dog vigtigt at passe på sig selv og være bevidst om, hvad jeres campervan kan klare, hvordan terrænet – og især vejret er – og hvor I kan få hjælp henne. Når det så er sagt, så er en road trip en helt fantastisk oplevelse, og vi ønsker jer en rigtig god tur!

Læs mere om Highway 1 og råd til “7 fantastiske stop mellem San Francisco og LA” her: Highway 1 Roadtrip.