Årets fire Grand Slam byder på tennis i verdensklasse

28. oktober 2020

Tennis er uden tvivl en af verdens mest populære sportsgrene. Det anslås, at sporten har omkring en milliard fans på verdensplan. Er du en af dem, og drømmer du om at opleve den populære sport på nært hold, er der hjælp at hente her, hvor vi afdækker de fire Grand Slam-turneringer.

Top op med den mest prestigefyldte af de fire turneringer

Vi starter stort og rykker direkte til den mest prestigefyldte af de fire Grand Slam. Wimbledon i England er verdens ældste tennisturnering. Den havde sit afsæt i 1877 og har siden bevaret traditionerne. Spillerne er fortsat klædt i hvidt, når de udfolder sig på det grønne græs, der ligeledes udgør en del af de bundne traditioner.

Under turneringen kan du være heldig at dele tilskuerpladserne med Englands royale familie, mens andre kendte som regel også optræder på rækkerne. Nu skal det selvfølgelig ikke udelukkende handle om tilskuere. For den ægte magi sker på banen, hvor flere af de største tennisstjerner udfolder sig.

Blandt de ikoniske matches bør nævnes duellen mellem Rafael Nadal og Roger Federer i 2008, hvor to toptunede tennisspillere kastede sig over en kamp på intet mindre end 4 timer og 48 min., der i sidste ende sikrede Nadal en Wimbledon-titel. Sidste år var det så Federers tur til at vinde, da de to stjerner mødtes igen. Har du brændt dig varm på Wimbledon, kan turneringen opleves hvert år i slut juni / start juli.

Hyld tennissen med de store stjerner og tonsvis af fans

I Melbourne har du siden 1987 kunnet opleve den første af årets fire Grand Slam. Turneringen daterer til 1905, men rykkede først til Melbourne senere. Allerede nu er man i fuld gang med at spå om, hvem der løber af med sejren i Australian Open, som skydes i gang den 18. januar 2021. Med odds på 2.10 spår online spil Novak Djokovic til at vinde herrernes turnering, mens Naomi Osaka med odds på 9.00 står til at vinde kvindernes.

Den serbiske tennisstjerne Djokovic har tidligere kæmpet med en albueskade, så det bliver interessant at se, om forudsigelserne holder stik. Faktum er, at han på alle måder har domineret den australske turnering med hele otte sejre siden 2008. Den seneste hev han hjem i år. Der er mange gode grunde til at gøre Australian Open til din foretrukne. Foruden de store tennisstjerner kan du se frem til at dele arrangementet med hundredetusind af fans. Sidste år deltog mere end 800.000 i festlighederne.

Nyd det største fra tennissen i en af verdens metropolitter

Fra den første til den sidste af Grand Slam-turneringerne. US Open finder sted i New York i slutningen af august / starten af september. Også US Open er ekstrem populær hos fans. Sidste år slog arrangementet rekorden, da mere end 800.000 fans deltog. Og der er såmænd god grund til turneringens store popularitet. Blandt andet har den været hjem for det ultimative opgør mellem Williams-søstrene i 2001.

Det var første gang i mere end 100 år, at et søskendepar mødtes til en finale. I sidste ende slog Venus sin lillesøster Serena for deri at hive en titel hjem. Foruden de store kampe og mange tennisstjerner nyder fans at tage turen til US Open på grund af turneringens beliggenhed i en af verdens største metropolitter. Således vælger mange at indlogere sig på Manhatten og derfra tage turen til Flushing Meadows, hvor turneringen finder sted.

Oplev flere af de store stjerner blive udfordret på grus

Den sidste af de fire Grand Slam-turneringer udspiller sig i smukke Paris. French Open finder som regel sted hvert år i foråret og skiller sig ud fra de andre turneringer ved at byde på udfordringer for flere af de deltagende tennisstjerner. Det skyldes underlaget, der udelukkende består af grus.

Spanske Rafael Nadal har vist sig at være fortrinlig på dette underlag, mens andre såsom Novak Djokovic har måttet kæmpe en del. Om det var underlaget der forårsagede udfaldet, skal ikke kunne siges endeligt, men i hvert lykkedes det i år Nadal at slå Djokovic ved French Open-finalen, hvorved han hev sin 20. Grand Slam-titel hjem. For mange fans er det igen beliggenheden, der høj grad lokker, når French Open vælges. Paris har bare en vis charme, der er svær at modstå.

Så her har du du dem. De fire Grand Slam-turneringer, der er et absolut must, hvis du er dedikeret tennisfan og vil opleve stjernerne tæt på.