Kæmpe drama i Spanien: Hvem vinder La Liga?

12. april 2021

Vi har efterhånden bevæget os ind i den sidste og afgørende del af sæsonen, og det ser ud til at blive en tæt affære i La Liga.

Denne sæson har været mærkelig på mange måder, og hvor det i starten af året så ud til, at Atlético Madrid med sikkerhed ville vinde La Liga, er billedet nu et helt andet. De rød- og hvidblusede har smidt en del point på det seneste, og det har åbnet mesterskabskampen op. FC Barcelona og Real Madrid har på samme tid skruet op for tempoet, hvilket har medført en god pointhøst til de to mastodonter.

FC Barcelona er favoritter

Det gør sig især gældende for Barca, der har fået en exceptionel god start på 2021. Det står i stor kontrast til sidste år, hvor klubben nærmest lå i ruiner.

Værst var det i sommers, hvor Messi chokerede fodboldverdenen. Her meldte han ud, at han ønskede at skifte klub, hvilket kom som en stor overraskelse for de fleste. Udmeldelsen kom efter en skandaløs sæson, hvor stort set alt gik galt for FC Barcelona. Adskillige kontroverser mellem ledelsen og Messi var med til at skabe en dårlig stemning. Træneren Ernesto Valverde blev fyret, og erstatningen var på ingen måde kvalificeret. Han blev derfor også fyret kort tid efter Barcas historiske ydmygelse i Champions League, hvor de tabte hele 8-2 til Bayern München. Det bankede catalanerne ned i et dybt hul, og krisen fik altså Messi til at kaste håndklædet i ringen.

Den argentinske legende er dog stadig at finde i den catalanske hovedstad, og da han har et godt forhold til den nye præsident i klubben, er det ikke usandsynligt at han forlænger sin kontrakt. Måske det er det, der har givet Barca optimismen tilbage. Holdet har nemlig fundet rytmen, og flere af de bærende spillere er vendt tilbage fra skade. Undersøger vi markedet hos bookmakere der tilbyder spil på fodbold, regnes Barcelona derfor også som favorit til at vinde La Liga til odds 1.66. Det kræver dog at de slår deres rivaler i de direkte opgør, og det bliver derfor utroligt underholdende at følge de sidste kampe i denne sæson.

Allético Madrid har mistet dampen

Klubben fra den spanske hovedstad skal derimod finde tilbage til deres solide spil fra efteråret, hvis de vil gøre sig nogen forhåbninger om at løfte trofæet. Senest tabte de 1-0 til Sevilla, mens både Real Madrid og FC Barcelona vandt deres kampe. Den seneste tids dårlige resultater har altså presset Atlético Madrid, der har måtte se deres forspring på 10 point blive reduceret til nærmest intet. De kan dog finde trøst i, at de hverken skal bruge kræfter på Champions League eller Copa del Rey. Om det er nok til at de kan holde de to andre storklubber fra fadet, må tiden vise.

Slutspurten i La Liga ser derfor ud til at blive en vaskeægte gyser, da både Atlético Madrid og FC Barcelona står med reelle chancer for at hente titlen. Derudover har Real Madrid også budt sig til, og vi kan derfor forvente en intens afslutning på sæsonen.