Tag på ferie i Cuba og oplev de smukke bygninger

9. juli 2021

Hvis du også ønsker dig en mindeværdig og oplevelsesrig ferie ud af landet, kan det være, en tur til Cuba er noget for dig.

Gå på opdagelse i Cubas smukke byer, og lad dig inspirere og begejstre over byernes overvældende unikke arkitektur. Farverige huse og imponerende detaljerede bygninger pryder Cubas gader og sætter indtryk på de forbipasserende. Før du tager afsted, skal du dog sikre dig at du er i besiddelse af et gyldigt visum, med indrejsningsmulighed til Cuba.

Uanset om du rejser til Cuba grundet deres ekstraordinære og iøjnefaldende bygningsstil eller om du blot drømmer om en afslappet ferie, der skal nydes langs de hvide sandstrande, er der dog en ting, der er nødvendig at have styr på før indrejse. Det er et krav for alle danske statsborgere at skulle medbringe et gyldigt visum til Cuba, når de krydser landets grænser. Her får du en komplet guide til hvordan du får anskaffet dig et visum til Cuba i god tid, før du rejser hjemmefra.

Sådan får du sikret dig et visum før din rejse

Når du ankommer til Cuba, skal du i grænsekontrollen medbringe dit visum. Et visum er et lille dokument, der alt afhængig af, om du rejser gennem USA eller ikke, er enten grønt eller lyserødt. Et Cuba visum går også under navnet turistkort. Når du har bestilt visummet, vil det komme med posten efter få hverdage. Dog anbefales det at bestille dit visum nogle uger før afrejse, for at være sikker på, det når at ankomme.

For at bestille et visum til Cuba, skal du blot indsende nogle informationer til dit rejsebureau, der herefter vil behandle ansøgningen. Du skal blot oplyse det navn og efternavn, som står i dit pas, passets udstedelses- og udløbsdato, pasnummer samt nationalitet og statsborgerskab. Herefter må du opholde dig i Cuba i maksimum 30 dage.

Du kan dog, mens du er i Cuba forlænge dit besøg. Dette kræver dog, at du tager ind til immigrationskontoret og betaler, hvad der svarer til 25 USD. Herefter skal du også kunne vise dokumentation for hvor du bor. I langt de fleste tilfælde bør det dog være nok, bare at skrive adressen på hotel eller Airbnb. Efter turen til immigrationskontoret i Cuba er det nu en mulighed at kunne opholde sig i Cuba i mere end 30 dage, hvis det er ønsket for den besøgende.

Krav angående visum

Før visummet udstedes til dig, er der nogle vigtige krav, der skal overholdes. Rejser du gennem USA, skal dit pas være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen. Hvis ikke, skal dit pas blot være gyldigt i 3 måneder efter datoen for hjemrejse. Dit visum følger med dit pas, og skal tjekkes før tilladelse til indrejse. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der ikke må klippes eller klistres i visummet, ligesom det ikke på nogen anden måde må beskadige gøres. Derudover er det vigtigt, at du sikrer dig alle informationer i visummet, stemmer overens.