Det nye landshold: Tør vi drømme om noget stort til VM 2022?

12. oktober 2021

Da Peter Møller i 2020 valgte ikke at forlænge kontrakten med Åge Hareide, var der mange der rynkede på næsen. Den norske træner havde virkelig gjort underværker med det danske landshold, der under ham havde taget et stort spring frem på den internationale skala.

Danmark var altså ikke skidt spillende under nordmanden, hvilket tallene også belyser. Således var det danske landshold ubesejret i tre år. Imponerede taget vores lands størrelse i betragtning, og mange stod derfor uforstående over for Peter Møllers beslutning.

Den holdning er der nok ikke mange der stadig deler, for arvtageren Kasper Hjulmand har virkelig taget Danmark med storm. Det skyldtes i særdeleshed det eventyrlige EM i sommers, hvor de danske drenge trods ubærlige omstændigheder næsten fik kæmpet sig til en plads i finalen. Her fik vi alle sammen indblik i Hjulmand som menneske, når han på pressemøder viste hvor stor en personlighed han har, og ikke mindst hvor god en leder han er.

Han formåede virkelig at samle holdet på trods af den ulykkelige situation med Christian Eriksen, hvilket ikke kan have været nemt. Talent for mandskabsbehandling kombineret med taktisk intelligens er hvad der gør Hjulmand til så god en træner, som han er. Han har desuden formået at udvikle holdet, hvis man sammenligner med tiden under Åge Hareide.

Top-10 på FIFAs verdensrangliste

Danmark er blevet et mere giftigt hold, som de større lande sikkert er begyndt at holde øje med. Ingen har lyst til at møde Danmark, sådan som de spiller nu. Den seneste tids gode resultater har også givet landsholdet en flot plads på FIFAs verdensrangliste, hvor Danmark ligger nummer 10. Det har fået bookmakerne til at sænke oddsene på Danmark. Derfor ligger der måske en god ide i at kigge nærmere på betting i forhold til landsholdet, inden oddsene falder yderligere. Her i efteråret lidt mere end et år før slutrunden giver det danske landshold odds 34.00 på at vinde guld i Qatar. Det vil selvfølgelig være en kæmpe overraskelse, hvis Danmark skulle gå hen og vinde. Det er nemlig nogle store konkurrenter, som Danmark skal måle sig med. Når vi kigger på det spil som landsholdet ligger for dagen, er det dog ikke utænkeligt at det kan ske.

Mere mod i spillet

Hvis man skal pege på en ting som betegner ”det nye” landshold under Hjulmand, er det at spillerne spiller med meget mere mod end tidligere. Holdet er blevet mere angrebslystent, og spillet går meget hurtigere. Der er ikke så meget ligegyldigt boldflytteri, og selvom Hjulmand gerne praktiserer tiki-taka gør landsholdet det på en moderne måde, hvor der altid sigtes efter et slutprodukt.

Hvis Danmark bakker op som i sommers, og hvis spillerne fortsætter deres imponerende stime, er intet umuligt. Ikke mange kan forestille sig den eufori der vil udspille sig i Danmark, hvis Hjulmands drenge skulle lykkedes med det utænkelige. At vinde verdensmesterskabet i fodbold. Det vil være en sensation uden lige, men på samme tid vil det ikke være første gang, at danskerne overrasker på den store scene. Som nation har vi hvert fald lov at håbe, og med det spil vi ser nu, kan alt lade sig gøre.