10 rejsetips til at holde ferie i Portugal

14. maj 2022

Overvejer du at bestille en rejse til Portugal? Det kan vi godt forstå – Portugal er også et fantastisk land med mange kontraster.

I syd finder du nogle af Europas bedste badestrande, i den centrale del af Portugal kan du stå på ski, og i Lissabon og Porto kan du opleve storbylivet og den portugisiske kultur og historie. Du har altså mulighed for at holde ferie på mange forskellige måder i Portugal. Der er dog et par ting, du bør være opmærksom på, inden du booker hotelophold, pakker badedragten og tager afsted til Portugal.

Her får du vores 10 bedste rejsetips til at holde ferie i Portugal.

1. Køb billetter til aktiviteter og seværdigheder online

Uanset hvilken del af Portugal du besøger, er der masser af aktiviteter og seværdigheder for hele familien. Aktiviteter som surfing, vandring og solbadning på stranden koster selvfølgelig ikke en krone, men du skal regne med at skulle betale ved rigtig mange turistattraktioner og andre former for aktiviteter.

Hvis du vil gøre det nemt for dig selv og familien, bør du overveje at købe billetter til aktiviteter og seværdigheder i Portugal på Getyourguide.com. Dette er ofte både billigere og nemmere end at købe billetter ved hver enkelt turistattraktion.

2. Køb en rejseforsikring

Det kan betale sig at købe en rejseforsikring. Da Portugal er en del af EU, dækker det blå EU-sygesikringskort udgifter til lægehjælp i Portugal. Men ikke mere end det. Alt andet hæfter du selv. Hvis du køber en rejseforsikring, vil du f.eks. hos være dækket ved tyveri, beskadigelse af andres ejendom og hjemtransport ved sygdom og ulykke.

3. Lær et par sætninger på portugisisk

Hvis du ikke kan et ord portugisisk, kan vi berolige dig med, at de fleste portugisere kan kommunikere på engelsk. Men det kan stadig være en god idé at lære et par sætninger på portugisisk, inden du tager afsted. Det er især en god idé at lære at sige goddag, godmorgen, god aften og tak, da portugiserne vil opfatte det som respektfuldt.

4. Sammenlign tilbud på rejser

Der findes masser af tilbud om rejser til Portugal. Det første tilbud, du støder på, er ikke nødvendigvis det bedste og billigste. Gør dig selv den tjeneste at sammenligne tilbud på pakkerejser, rejsedeals og afbudsrejser hos forskellige rejsebureauer, inden du bestiller. Du kan læse mere om rejser til Portugal hos Portugaldeal.dk, hvor du kan se rejsetilbud hos forskellige danske rejseselskaber.

5. Lej en bil

Med mindre du har tænkt dig at ligge på stranden hele ferien, kan vi anbefale dig at leje en bil i Portugal. Med en bil kan du hurtigere og nemmere opleve forskellige dele af Portugal, som ellers ville være besværligt med offentlig transport. Dette gælder især i området omkring Lissabon og Porto, men også Madeira og Azorerne.

6. Vælg en rejsedestination der passer til din ferie

Overvej hvilken slags ferie du vil på, inden du booker din rejse. Hvis du er til kultur, historie og byliv bør du enten vælge Lissabon eller Porto som rejsedestination. Men hvis du vil på charterferie med all inclusive, skal du nærmere kigge på rejsetilbud til Algarve-området.

7. Undgå juli og august

Juli og august er ikke bare utroligt varme måneder i Portugal, det er også de måneder, hvor der er flest turister. Og det gælder alle områder i Portugal. Hvis du ikke vil dø af varme og gå i store grupper af turister, bør du overveje at holde din ferie i Portugal på andre tidspunkter. Maj er f.eks. en dejlig måned i Portugal, og så er der tilmed god mulighed for at finde en billige rejse med afrejse i maj.

8. Køb metro-kort i Porto og Lissabon

Hvis du besøger Lissabon eller Porto, kan vi anbefale dig at bruge den lokale offentlige transport til at bevæge dig rundt i stedet for at køre i bil. Trafikken kan nemlig være relativ heftig, og det kan være besværligt at finde parkeringsplads. Brug i stedet Lissabon og Portos metro, cykeltaxier eller de famøse gule sporvogne. Det er både nemmere og sjovere. I metroen kan du tilmed købe et metro-kort, som du både kan bruge til tog, bus, sporvogne og færgen.

9. Brug en dag i Sintra, hvis du rejser til Lissabon

Hvis du vælger Lissabon som din rejsedestination, kan vi anbefale dig at bruge en dag i den smukke by, Sintra. Sintra ligger ca. 30 km fra Lissabon og er kendt for sit eventyrlige skovområde og det utrolige Pena Palads. Sintra er så betagende et sted, at H.C. Andersen i sin tid slog sig ned i området. Det kræver dog gode ben at bevæge sig rundt i Sintras enormt bakkede landskab. En dagstur til Sintra kan altså ikke anbefales de gangbesværede.

10. Ferielejligheder giver bedre plads

Portugal har masser af lækre hoteller. Det vil du hurtigt finde ud af, når du begynder at sammenligne rejsetilbud hos rejsebureauer. Men selvom hotellerne bestemt ikke fejler noget, vil vi anbefale dig at tjekke udvalget af ferielejligheder. Især, hvis ferien går til Algarve. En ferielejlighed giver nemlig ofte mere plads og mindre stress, mens man som regel også får en mere lokal oplevelse af området. Og så koster en ferielejlighed ikke nødvendigvis mere end et hotelophold.