De nyeste online tendenser for 2023

19. oktober 2022

Internettet ændrer sig hele tiden, og det betyder, at tendenserne online ligeledes skifter konstant.

Det, der var populært sidste år, er måske ikke populært i år, og det, der er populært nu, er måske ikke populært i fremtiden. Her er nogle af de nyeste online-trends, som helt sikkert vil tage internettet med storm i 2023.

1. Augmented Reality

En af de nyeste onlinetrends, der helt sikkert vil tage fart i 2023, er augmented reality. Augmented reality (AR) er en teknologi, der giver brugerne mulighed for at lægge digitale oplysninger oven på den virkelige verden. Dette kan gøres via smartphones, tablets, særlige briller eller endda kontaktlinser. AR er allerede begyndt at vinde indpas på nogle områder, f.eks. spil og detailhandel. For eksempel bruger spillet Pokemon Go AR til at give spillerne mulighed for at fange pokemon i den virkelige verden. Og detailhandlere som Ikea og Sephora har udviklet AR-apps, der giver brugerne mulighed for at se, hvordan møbler og makeup ville se ud i deres hjem, før de foretager et køb. Denne teknologi er dog stadig på et tidligt stadie, og der vil helt sikkert komme mange flere anvendelsesmuligheder i de kommende år.

2. Virtual Reality

Virtual reality (VR) er en anden onlinetrend, som forventes at vokse i popularitet i løbet af de næste par år. VR indebærer, at man bruger et headset til at skabe et simuleret miljø. Dette kan bruges til spil, underholdning, uddannelse eller endda til træningsformål. Piloter kan f.eks. bruge VR-headsets til at simulere flyveforhold uden nogensinde at skulle forlade jorden. Og studerende kan bruge VR-headsets til at tage på virtuelle ekskursioner til steder som museer eller historiske steder. VR er stadig en relativt ny teknologi, men den er allerede begyndt at vinde indpas i en række brancher.

3. 5G

5G er den næste generation af trådløs teknologi, og den forventes at blive rullet ud globalt i løbet af de næste par år. 5G tilbyder en række fordele i forhold til tidligere generationer af trådløs teknologi, herunder højere hastigheder, lavere latenstid og mere pålidelige forbindelser. 5G vil også muliggøre nye teknologier som augmented reality og autonome køretøjer. Kort sagt forventes 5G at revolutionere den måde, vi lever og arbejder på.

4. Cryptocurrency

Kryptovaluta er et digitalt aktiv, der bruger kryptografi til sikkerhedsformål. Bitcoin, Ethereum og Litecoin er alle eksempler på kryptovaluta. Kryptovaluta har eksisteret i flere år nu, men det forventes at få mainstream-adoption i løbet af de næste par år. Denne udbredelse vil sandsynligvis blive drevet af en stigende interesse for alternative investeringer samt af forbedringer inden for blockchain-teknologien (den underliggende teknologi bag kryptovaluta).

5. AI-drevet automatisering

AI-drevet automatisering henviser til brugen af kunstig intelligens (AI) til opgaver som dataindtastning eller forespørgsler fra kundeservice. AI-drevet automatisering kan hjælpe virksomheder med at forbedre effektiviteten og nøjagtigheden og samtidig reducere omkostningerne. Denne teknologi er stadig på et tidligt stadie, men den forventes at vokse hurtigt i løbet af de næste par år, efterhånden som virksomhederne begynder at indse dens potentielle fordele.

Læs mere om hvad der rører sig på internettet, på spicyweb.dk.