Så let er det at få pengene til at vokse

18. maj 2023

Du behøver ingen uddannelse eller særlig viden for at sætte en perfekt investering i gang. Faktisk er den bedste og sikreste måde at investere at foretage få klik og herefter foretage sig ingenting.

Med denne artikel får du en meget overskuelig gennemgang af, hvordan du let kan investere dine penge, så de vokser, uden at du skal gøre noget for det. Hvis du kan følge trinene i denne artikel, kan du se frem til økonomisk frihed.

Opret en månedsopsparing

Du kan let oprette en konto på nordnet.dk. På nordnet.dk skal du lave en månedsopsparing, hvor det anbefales at vælge en langtidsinvestering.

Hvorfor vælge en langtidsinvestering?

En langtidsinvestering vil sige, at du først skal bruge pengene igen efter minimum 10 år. Når du vælger en langtidsinvestering, kan du vælge en højere risiko, hvilket giver dig flere penge i sidste ende. Jo længere tid du venter med at tage pengene ud des bedre. Efter 10 år kan du begynde at tage penge ud til dig selv, fordi pengene er vokset sig så store, at de kan fortsætte med at vokse, selvom du tager penge ud til dig selv hver måned. Jo større beløb du sætter ind på månedsopsparingen, jo flere penge kan du få i sidste ende.

Prioritering

Du skal prioritere at sætte flest mulige penge ind på din månedsopsparing – gerne 5000 kr. om måneden. På den måde vil du for alvor se en effekt efter 10 år. Har du svært ved at finde 5000 kr. om måneden til at investere for, kan du prøve at lade vær med at købe tøj og sko. De fleste vil opleve at have rigeligt med tøj, så det faktisk slet ikke er nødvendigt at købe nyt. Du kan gøre det til et projekt at spare på pengene. Mange finder det faktisk sjovt, når de ved, at besparelserne kommer til at give en kæmpe gevinst senere.

Sådan gør du trin-for-trin

Her kommer et eksempel på, hvordan du nemt kan igangsætte en god investering:

  • Vælg månedsopsparing på nordnet.dk
  • Vælg ”hjælp mig med at finde fonde”
  • Navngiv din månedsopsparing. Det kan for eksempel være ”et bedre hjem”
  • Vælg lang tidshorisont
  • Vælg hvor meget du vil spare op om måneden (f.eks. 5000 kr.)
  • Vælg faktorer, som du synes er vigtige. Her kan du for eksempel vælge ”bæredygtige fonde”
  • Opgiv kontooplysninger og lav en automatisk overførsel hver måned

Det var det. Du har nu lavet din første investering, og så er der kun tilbage at drømme om, hvad pengene skal bruges til om 10 år eller mere. Det kunne være nye møbler til hjemmet, støtte til bæredygtige formål, jordomrejse, færre timer på arbejdet osv.