Hvilken angrebstrio er den bedste i dette årtusind?

3. juli 2021

Fodbold har udviklet sig gevaldigt igennem årene, men et aspekt af spillet har holdt stand lige meget hvad. Nemlig det at have en giftig angrebstrio, der kan skære selv den mest kompakte defensiv op.

De bedste spillere i historien har altid spillet på hold med andre individualister, der ligesom dem selv kunne afgøre fodboldkampe. Vi tager her et kig på to af de bedste angrebstrioer i dette årtusind.

Messi, Suarez, Neymar (MSN) – FC Barcelona

I 2014 skete der noget exceptionelt i Barcelona, der dengang rådede over Lionel Messi og Neymar. Luis Suarez blev nemlig købt fra Liverpool, og han skulle vise sig at være den manglende ingrediens til holdets offensiv.

Lionel Messi var allerede dengang begyndt at indtage den lidt mere kreative rolle længere tilbage på banen, mens Neymar steppede op og tog mere ansvar. Tilgangen af Luis Suarez gjorde blot angrebet endnu stærkere, og i de følgende sæsoner massakrerede trioen holdene i Spanien og resten af Europa. Allerede i deres første sæson sammen gik de hen og vandt ”the treble”. Her scorede de tilsammen vanvittige 122 mål på en enkelt sæson.

Allerede sæsonen efter slog de deres egen rekord, da de tilsammen scorede ubegribelige 131 mål og hentede La Liga-titlen. Trioen blev til manges skuffelse splittet op i 2017, hvor Neymar skiftede til PSG. Sidste sommer blev Luis Suarez sendt til Atlético Madrid, og der er derfor kun Messi tilbage hos Barca.

Han har dog før vist at han kan afgøre tingene alene, og nu har han også fået selskab af hans gode ven Sergio Agüero, mens også den talentfulde hollænder Memphis Depay er kommet til klubben. Det er nok for meget at håbe, at de kan skabe en lige så god offensiv, men ikke desto mindre bør de kunne udrette store ting sammen. Et af de mere interessante betting tips kunne derfor være at spille på Barca til at vinde Champions League, der d.1. Juli står til odds 13.00. Messi og Agüero har allerede en fantastisk forståelse for hinanden, og når først de får spillet Depay ind på holdet, kan det godt gå hen og blive giftigt.

Messi, Suarez og Neymar spillede i alt tre sæsoner sammen, og de scorede på de tre sæsoner 364 mål tilsammen.

Ronaldo, Rivaldo og Ronaldinho (RRR) – Brasilien

Brasilianerne har altid været gode til fodbold, og har igennem tiderne haft adskillige gode trioer. Man kommer dog ikke udenom den legendariske RRR-trio, der med smuk sambabold driblede sig til VM-titlen i 2002.

De spillede første gang sammen til Copa America i 1999. Her hjalp Ronaldo og Rivaldo den yngre og forholdsvis uerfarne Ronaldinho med at finde sig tilrette på det brasilianske landshold. Det blev hurtigt en succes, og trioen gik hen og scorede 11 mål i seks kampe mens de selvfølgelig vandt pokalen.

Succesen fortsatte siden i 2002, hvor de blev verdensmestre. Her scorede de tilsammen 15 mål i syv kampe, og skrev sig for evigt ind i fodboldhistorien med deres brasilianske charme og teknik. Alle af dem har nu lagt støvlerne på hylden. Ronaldo er dog stadig aktiv i fodboldverdenen i den forstand at han har købt sig ind i den spanske fodboldklub Real Valladolid, der dog rykkede ned i sidste sæson efter at have tabt den sidste kamp til Atlético Madrid.

Det kan være svært at pege på en trio som den bedste, da der er forskel på at spille sammen på et landshold sammenlignet med et klubhold. Begge trioer vandt hjerter hos fans verden over med fodbold i absolut verdensklasse. Ser vi udelukkende på tallene må det dog konkluderes at Barcas MSN-trio er i en liga for sig.