Få ordnet bildækket ved en autoriseret mekaniker

27. november 2023

Er dækket på din bil punkteret? Det kan hurtigt opstå farlige situationer, hvis det er tilfældet, også selvom der måske ikke er tale om, at din bil er helt flad.

Heldigvis er biler i dag gode til at give advarsler, hvis der er forskel i dæktryk, så det kan være din indikation om, at der er noget, der ikke er helt, som det bør være.

Det er enormt vigtigt, at et punkteret dæk bliver lappet. Det kan være, du allerede helt har afskrevet dækket og er klar på at købe nyt, men det er i mange tilfælde faktisk ikke nødvendigt. Med en ordentlig lapning kan dækket sagtens holde længe endnu, og på den måde er der mange kilometer, du kan køre på det lappede dæk. Det kræver bare, det er lavet ordentligt. Du kan læse mere om lapning af bildæk hos Autopartner, så du snart er godt kørende igen.

Få skiftet til vinterdæk

En ting er, at du naturligvis skal køre rundt på dæk, der er tætte og sikre at køre med. Her er blandt andet dækmønsteret en indikator for, hvor slidte dine dæk er blevet, og der er grænser for, hvor længe du kan køre med dem. Når du får bilen efterset ved en mekaniker, skal du nok blive informeret, hvis der efterhånden er ved at være behov for, at dækkene bliver skiftet ud til fordel for nogle nyere.

Vi er efterhånden også ved at nærme os nogle måneder, der er noget koldere. Det er vigtigt, at du får skiftet til vinterdæk inden frost og glatte veje rammer. De rette dæk betyder meget for din køreøkonomi. Hvis ikke du kører på de rette dæk, risikerer du faktisk væsentligt højere udgifter til brændstof. Det kan altså godt betale sig at sætte sig ind i, hvornår dækkene skal skiftes ud – enten til nye eller blot i forhold til sæsonen.