København og Viborg satser på gaming med store events

14. november 2023

De online spil og gaming har taget verden med storm og også herhjemme i Danmark bliver der spillet på livet løs.

Det vrimler med forskellige turneringer og sammenkomster på nettet og der er nu også store fysiske konventioner, turneringer og messer rundt omkring i verden og turen er nu også kommet til Danmark. Al denne interesse for gaming har resulteret i en stor gamingmesse i Viborg, en stor event i København og meget mere.

Gaming industrien blomstrer og boomer

Gaming er kommet for at blive. År efter år vokser industrien sig større og udbuddet af spil ligeså. Et hurtig kig på internettet bekræfter tendensen. På de online sider vrimler det med farverige og medrivende spillemaskiner fra velkendte gaming leverandører som blandt andre PokerStars Casino, mens man ligeledes støder på et hav af simulationsspil, sportspil og strategispil. Heraf kan blandt andet nævnes Counter Strike: Global Offensive, som er udviklet af Valve Coperation & Hidden Path Entertainment eller World of Warcraft, som er udviklet af Blizzard Entertainment, som for en del år tilbage blev kåret til den mest succesfulde spiludvikler.

Kort sagt er der gang i den inden for spil- og gamingverdenen. Det måler sig også i et stigende antal gamere både i det store udland og herhjemme i lille Danmark. Bare inden for landets grænser menes det, at ca. 50 procent af alle danskere – heraf både mænd og kvinder – spiller på computer, mobil og konsol, og det tal ser ikke ud til at aftage foreløbigt. Tværtimod kommer der år efter år flere gamere til.

Viborg Game Expo – den store spilmesse


Mange er grebet af spillenes univers. Det er da også let at blive revet med.

Med al den fokus på spil kommer det som ingen overraskelse, at der også findes en masse events og arrangementer, som har spillene og gamingverdenen, som sit hovedfokus. Et af de events er Viborg Game Expo, som finder sted i det tidlige efterår. Viborg er kendt for huse en masse sjove og attraktive arrangementer, og med Viborg Game Expo sker det igen I 2023 blev datoerne med succes afholdt fra 29. september til 1. oktober. De tre dage bragte en bred vifte af udstillere og gæster sammen, som deler en fælles interesse: spil.

De mange udstillere præsenterede relevante og kommende spil. Ved denne begivenhed var der mulighed for at prøve spil og netværke med andre gamere. Går man med en drøm i maven om at blive spiludvikler, kan Viborg Game Expo også være et rigtig godt sted at skyde gang i den drøm. På alle leder og kanter finder man på denne spilmesse ud af, hvad som rør sig i den europæiske spilindustri.

Andre store gaming events inden for rækkevidde

Viborg Game Expo er langt fra den eneste spilmesse i Danmark. Har man fået blod på tanden, efter at have besøgt spilmessen i Viborg, kan man også glæde sig til et arrangement som Gamebox Festival, der finder sted i Herning. Ifølge arrangørerne er dette det største gamingevent i Danmark. I hvert fald samles tusindvis af spillelystne folk til det store event. Har man mod på at tage en kort tur ud over landets grænser, kan man også overveje at besøge Grow Gaming, som har huse i Malmø i Sverige. Dette arrangement sigter efter at blive det største gaming event i Norden. Dog har der været en del aflysninger de seneste år, men man kan håbe, at arrangementet snart får ben at gå på.

I hovedstaden København kan man se frem til Copenhagen Gaming Week, som næste gang finder sted i Bella Arena og Bella Center i januar 2024. Dette event strækker sig over tre dage og vil uden tvivl lokke mange spillelystne til sig. Der er med andre ord meget at glæde sig til, hvis man efter at have besøgt Viborg Game Expo, har fået lyst til mere.

Et kæmpe boom i spilindustrien og en stigende interesse for spil og gaming. Det er ingredienserne, som har sat gang i værtskabet for en masse medrivende gamingevents. Og med Viborg Game Expo kan man nu nyde spillene i egen baghave. Dog findes der også tonsvis af andre store gamingevents, hvis man er frisk på at tage lidt længere væk for spillene.