Vedligehold din facade og spar penge

9. maj 2023

Har du nogensinde tænkt over, hvor meget det koster at renovere en husfacade? Det kan nemt løbe op i titusindvis af kroner.

Men ved du så også, at du faktisk kan spare mange penge ved løbende at vedligeholde din husfacade?

Det kan faktisk gøre en stor forskel på den lange bane, både for din pengepung og for udseendet af dit hus. I denne blog vil vi give dig nogle tips og tricks til, hvordan du kan vedligeholde din husfacade, så den holder længere og sparer dig penge i fremtiden.

Vedligeholdelse af ens bolig er utroligt vigtigt, da det kan være med til at undgå en overraskende regning senere hen. Regelmæssig vedligeholdelse kan hjælpe med at opdage og løse små problemer, før de udvikler sig til større og dyrere skader.

Samtidig giver det et bedre æstetisk look til din bolig, som gør den mere attraktiv, både for dig selv og andre. Ved at holde din husfacade ren og pæn, kan du både spare penge, men du kan sikre at din boligværdi ikke falder. Det ydre look er nemlig super vigtigt for førstehåndsindtrykket af din bolig.

Gør små ting for at vedligeholde og spar penge

At gøre små ting for for dit hus, kan være en smart måde at spare penge på ved vedligeholdelse af husfacaden. Ved at gøre enkelte ting selv, kan man undgå at betale fuld pris for en håndværkers arbejde, og i mange tilfælde kan man helt undgå at skulle bruge en håndværker.

Små opgaver du selv kan lave kan for eksempel være at:

  • Male facaden selv
  • Rengøre facaden med en højtryksrenser
  • Rengøre tagrender
  • Rengøre fliser / træværk
  • Algebehandle facade og fliser

Der vil dog være nogle opgaver som vil kræve en håndværker. Såsom større renoveringer og andre ændringer på dit hus. Men hvis du sørger for at lave de små ting på dit hus, vil du kunne spare mange penge!

Hvis du ikke vil gøre det selv

Hvis du absolut ikke vil lave vedligeholdelsen selv, f.eks. selv rense dine fliser eller rense din facade. Så kan du få et rensningsfirma til at gøre det for dig.

Ved at bruge services som 3byggetilbud, kan du modtage flere tilbud fra algebehandlingsfirmaer og sikre at du får den bedste pris.

Sørg altid for at sammenligne forskellige tilbud, både på pris og anmeldelser. På den måde kan du altid sikre dig den bedste service og pris.

Vedligeholdelse er langt mere økonomisk end at skulle håndtere store og uventede regninger senere hen. Forebyggende vedligeholdelse i form af små opgaver i hjemmet er altid værd. Det er bedre at vedligeholde regelmæssigt end at vente på problemer, der forårsager alvorlige skader og høje omkostninger på lang sigt.

Undgå en overraskende regning

Ved at vedligeholde din husfacade undgår du en overraskende og dyr regning. Det er vigtigt at din facade er i god stand, da den beskytter mod vind og vejr.

I værste fald kan en facade, som ikke bliver vedligeholdt, være skyld i større fugtskader i fundamentet eller husmuren. Det kan altså få fatale konsekvenser og blive meget dyrt!

Vil du vide mere om hvordan du vedligeholder din facade? Så gå ind på flotfacade.dk.