7 vigtige kulturelle begivenheder man bør være opmærksom på, hvis man snart rejser til USA

28. juni 2024

Det er altid en god idé at respektere kulturen i de lande man rejser til som turist – men hvilke kulturer er der i USA?

USA er et land rigt på flere forskellige kulturer, hvilket gør det til et utroligt spændende land at besøge, men det er samtidig nødvendigt at sætte sig ind i, hvilken kultur der findes i den stat, man rejser til som turist.

Denne artikel samler de mest udbredte begivenheder og giver gode råd om, hvad man skal være opmærksom på, hvis man rejser til USA inden for nærmeste fremtid – især under det nuværende præsidentvalg.

Sommerens kulturelle begivenheder

Der er selvfølgelig allerede blevet fejret flere kulturelle begivenheder i USA i år, men den næste helt store kommer til at være The 4th of July, som mange sikkert har hørt om. Det er her amerikanerne fejrer deres uafhængighed fra Storbritannien, som blev sat i værk i 1176. Dagen bliver fejret i hele USA med optog, parader og fyrværkeri sidst på dagen og er altså også en rigtig sjov dag at være turist.

Hvis man alligevel rejser til USA denne sommer, kan man overveje om man vil slå det sammen med en af de nationale partikongresser, som foregår i Milwaukee fra den 15.-18. juli og i Chicago fra den 19.-22. august. Man kan ikke deltage direkte i kongresserne som turist, men man kan mærke stemningen og eventuelt gøre sig nogle idéer om, hvilke af disse USA valg odds man har lyst til at satse på.

Hvis man som sagt regner med at være i USA i august måned bliver nationalparkerne desuden fejret den 3. og 25. august.

Hvad sker der i efteråret?

Der er flere små begivenheder hen over efteråret, men de helt store og kendte begivenheder foregår i november, så hvis man er i tvivl om, hvornår man vil rejse til USA kan det være værd at overveje denne måned.

Måneden bliver sparket i gang med valgdagen den 5. november, hvor man som turist muligvis vil finde det meget interessant at befinde sig i Washington. Man kan dog også vælge en stat, der har valgt at klassificere dagen som en helligdag, hvis man tænker det er sjovere. Som turist kan man få mulighed for at snakke mere med indbyggerne, hvilket måske er en fordel, hvis man stadig mangler at oddse på valgresultatet.

Kort efter fejrer amerikanerne Veterans Day den 11. november, hvor der er gratis adgang til nationalparker – endnu en bonus for turister, der er interesserede i at besøge dem.

I slutningen af november fejrer amerikanerne de nok mest kendte begivenheder: Thanksgiving den 28. november og Black Friday dagen efter, den 29. Thanksgiving er blevet fejret siden 1621 og startede som en kristen helligdag, da de engelske pilgrimme ville vise deres taknemmelighed for overfloden af mad.

Nogle af de indfødte amerikanere deltog i begivenheden, og den er derfor senere hen kommet til at handle mere om, at mødes med venner og familie, på tværs af religiøse og kulturelle baggrunde. Som turist kan man være heldig at kende, eller komme i kontakt med, nogle amerikanere der ikke har noget imod at invitere en med til Thanksgiving, eftersom dagen ikke er så formel, at den er forbeholdt for familie.

En spændende ferie

Hvis man gerne vil holde ferie i USA, er der uden tvivl mange mulige oplevelser og seværdigheder, alt afhængig af, hvilken stat eller by man rejser til. Forhåbentlig har denne artikel dog ridset nogle af de store op, så man har mulighed for, at planlægge efter disse, hvis nogle af dem skulle have interesse.

Omvendt har man altså også mulighed for at undgå disse begivenheder, hvis det ikke er noget man har behov for at opleve – det vigtigste er, at man får planlagt den ferie, man selv har drømt om.